Seuraava salukipentue on suunnitteilla kesälle/syksylle 2024

Suunnitellun pentueen emä tulee olemaan Xuban Von Iransamin eli kotoisasti Xuban. Xubanilla on yksi pentue vuodelta 2022, johon olen ollut todella tyytyväinen. Siksi toivonkin, että saisimme vielä lisää yhtä kivoja harrastuskavereita jatkoa ajatellen. 
Xuban on muuttanut luokseni Saksasta vasta aikuisiällä ja kisannut joitain kisoja Suomessa niin radalla kuin maastossa. Se valioitui radalta helposti juossen jopa 32 alkuisia aikoja. Viimekausi meni meiltä valitettavasti ohi ihan omien kiireideni vuoksi.

 Xubanin sydän on ultrattu kahdesti terveeksi 22.8.2021 ja 10.3.2024
Silmät on peilattu terveiksi 19.8.2021 ja uudelleen 25.1.2024
Xuban on myös NCL testattu puhtaaksi ja sen kilpirauhasarvot on tarkistettu 2021 ja 2024.

Isäksi on valikoitunut nuori ja lupaava Al Sarab Keyan Ibn Kadir. Olen saanut seurata Keyanin kehitystä pikkupennusta asti ja jo varhain minulle tuli olo, että nämä kaksi haluaisin yhdistää. Valitettavasti Xubanilla alkaa olla ikää ja se tekee juoksun vain kerran vuodessa (juoksujen väli jopa yli vuoden). Ihantellisessa tapauksessa olisin odottanut, että Keyan olisi edes vuoden vanhempi, mutta nyt oli tehtävä kompromissi. Tätä kirjoittaessani Keyan on ehtinyt osallistua kahteen maastokisaan saaden molemmista sertin. Ratakirjat on tarkoitus juosta lähiaikoina.

Keyanin sydän on ultrattu terveeksi 10.3.2024 ja silmät peilattu ilman löydöksiä 19.3.2024. Myös kilpirauhasarvot on tarkistettu keväällä 2024. 

 

Xuban on luonteeltaan varsin rauhallinen ja huomaamaton niin kotona kuin kyläreissuilla. Se ei öyhötä turhia, mutta tilaisuuden tullen silti osaa avata portit ja keittiön laatikot kun sille päälle sattuu. Vieraisiin suhtautuu yleensä aika välinpitämättömästi, ei arastele, mutta ei ole niin kovin kiinnostunutkaan välttämättä.

Keyan taas on avoin koko maailmaa syleilevä tykinkuula, joka rajusti rakastaa ihan jokaisen vastaantulijan.

Toivon että saamme vietikkäitä pentuja, joilla on reipas, peloton luonne ja jotka voi häpeilemättä viedä myös näyttelykehään. Joskin uskon, että näillä lapsilla voi olla enemmän annettavaa juoksulajien parissa. Toivoisinkin ainakin osalle pennuista juoksuharrastuksista kiinnostunutta kotia.

 

Yhdistelmän kuvallinen sukutaulu saluki breedarchivessa löytyy täältä.

Xubanin tiedot Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

Keyanin tiedot Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

Mikäli olet kiinnostunut yhdistelmästä niin kirjoittele sähköpostia ja kerro millainen koti sinulla olisi tarjota pennulle: [email protected]